In dit gastcollege stond de toepassing van 3D technologie in de radiotherapie centraal. Radiotherapie is het bestralen van patiënten met kanker. Er werd een kijkje achter de schermen van de Radiotherapie gegeven.

Verschillende 3D beeldvormende systemen kwamen daarbij aan de orde (CT, MRI). Daarnaast werd ook de ontwikkeling van 3D print toepassingen in andere medische vakgebieden aan de orde gesteld.

Het was inspirerend om te ervaren dat een zeer professionele organisatie haar proces kan verbeteren met zeer betaalbare producten zoals een FDM printer, een Kinect scanner en de opensource software ‘Blender’. De opkomst van het 3D printen zorgt ervoor dat bedrijven gaan ontdekken wat deze ontwikkelingen voor hen kan betekenen. De radiotherapiegroep is het voorbeeld van een bedrijf dat bereid is om kansen te zien en te ontwikkelen.

Voor meer info: https://www.radiotherapiegroep.nl

Volg ons via :