Leergebieden

Leergebieden

Inhoudelijke kennis

Binnen 3D Ambacht zijn diverse modules ontwikkeld op het vlak van printen, modelleren, ontwerpen, scannen en materiaalkunde. Afhankelijk van de voorkennis en de interesse van de deelnemer wordt in overleg met de deelnemer een selectie gemaakt uit de modules. De modules zijn zo ontwikkeld dat elke deelnemer deze op zijn eigen tempo kan volgen. De deelnemers worden hierbij begeleid door deskundige docenten.

Hier leest u meer over de inhoud van de vakken en de modules.

Inspiratiebijeenkomsten

3D Ambacht heeft contacten met veel bedrijven die actief zijn op het gebied van 3D printen. Om de week vindt op de woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een inspiratiebijeenkomst plaats. De inspiratiecolleges worden verzorgd door ondernemers. De colleges geven de deelnemers een goed beeld van de diversiteit aan mogelijkheden en ontwikkelingen op het vlak van digitale productie. De colleges helpen de deelnemers bij het bepalen van de gebieden waar ze zich verder in willen ontwikkelen. Op de website van 3D Ambacht vindt u een overzicht van de deelnemende ondernemers.

Werknemersvaardigheden

Om in een bedrijf te kunnen functioneren zijn diverse vaardigheden van belang. Binnen het maatwerktraject wordt de deelnemer geholpen met het ontwikkelen van vaardigheden op het vlak van plannen en organiseren, samenwerken, projectplan opstellen, rapporteren, CV schrijven en het samenstellen van een portfolio. De vaardigheden worden zoveel mogelijk geoefend op basis van opdrachten van klanten. Gedurende het maatwerktraject is de deelnemer verplicht om een portfolio bij te houden van de kennis die hij/zij zich eigen maakt en van de producten die hij/zij produceert.

Instructie verzorgen

Op het moment dat een deelnemer binnen een bepaalde module een dusdanige deskundigheid heeft ontwikkeld dat hij/zij andere deelnemers kan instrueren dan stimuleren wij deze ontwikkeling. De deelnemer krijgt dan de mogelijkheid om zijn/haar vaardigheden op het vlak van het verzorgen van instructie in de praktijk verder te ontwikkelen.

Persoonlijke ontwikkeling

Aan het begin van het traject worden de kwaliteiten en valkuilen van de deelnemer in kaart gebracht. Binnen het traject gaat de deelnemer oefenen met strategie├źn om uit zijn valkuilen te blijven. Het goed omgaan met valkuilen is namelijk cruciaal voor persoonlijke groei en tevens wordt de afstand tot de arbeidsmarkt een stuk kleiner als iemand goed leert omgaan met zijn valkuilen. Om het belang van persoonlijke ontwikkeling te benadrukken kan een deelnemer na het afronden van een inhoudelijke module pas naar een volgende inhoudelijke module doorstromen als de deelnemer een evaluatie heeft gemaakt van het geleerde op het vlak van kwaliteiten, valkuilen en strategie├źn.

Begeleiding naar een stageplaats en werk

Op het moment dat de deelnemer in staat is om binnen een regulier bedrijf werkzaam te worden dan gebruikt 3D Ambacht haar netwerk om een goede plek te zoeken. Ook begeleidt 3D Ambacht de student gedurende de stageperiode. 3D Ambacht werkt samen met het werkgeversservicepunt zodat ondernemers op de hoogte zijn van de mogelijkheden en regelingen op het moment dat de interesse bestaat om iemand in dienst te nemen.

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de activiteiten van 3D Ambacht.
* verplicht veld

Volg ons via :
Organisatie gegevens
Contactpersoon

Frank Houben
06 -55965366
info@3dambacht.nl

Kantoor

3D Ambacht
Alexanderstraat 92
6812 BH Arnhem
KVK: 62298429
BTW: NL854752948B01
IBAN: NL31 RABO 0301 1294 01

3D Ambacht Studio

Looierstraat 33
6811 AV Arnhem
www.3dambacht.nl

Privacyreglement