Op 4 april is de prijs voor ‘beste autvinder’ van Nederland uitgereikt door de Stichting voor Neurodiversiteit aan Bastiaan Jong en Ruben Plooster. Zij hebben met de CoffeeBoy een oplossing bedacht en gemaakt voor blinden en slechtzienden om zelfstandig koffieautomaten in openbare ruimtes te kunnen bedienen.

Dit uitreiking van de prijs gebeurde tijdens het Design Your Life symposium van de Universiteit Twente en Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Naast een bokaal hebben Bastiaan en Ruben een mooie geldprijs gewonnen. De officiƫle uitreiking vindt plaats tijdens de Neurodiversity Pride Day op 16 juni 2024.

De CoffeeBoy

Bastiaan en Ruben hebben bij 3D Ambacht samen met Jolanda Knuman de Coffeeboy ontwikkeld. Jolanda is slechtziend en had net als haar vijf blinde collega’s van de provincie Gelderland de wens om zelfstandig koffie en thee te kunnen halen. Op basis van hun wensen is de Coffeeboy ontwikkeld. Ondertussen zijn naar grote tevredenheid van de gebruikers alle koffieapparaten bij de provincie Gelderland en Drenthe voorzien van de uitvinding.

Op de CoffeeBoy is octrooi aangevraagd. Omdat er veel verschillende koffieapparaten zijn bestaan er diverse uitvoeringen van deze uitvinding. Neem gerust contact op met 3D Ambacht als u wil onderzoeken of deze uitvinding ook binnen uw organisatie kan worden toegepast.

Volg ons via :