Vorige week heeft Romy een hand gekregen die door Janne Weijkamp (deelneemster 3D Ambacht) is gemaakt. Via de stichting Enable zijn Romy en Janne gekoppeld. https://enablenederland.nl/

Romy mist vanaf de geboorte haar rechterhand. Tijdens het opgroeien is het nog niet mogelijk om een ‘echte’ prothese te krijgen omdat dit te kostbaar is. Ten gevolge van het groeien zou een prothese maar tijdelijk passen.

Een 3D geprinte prothese is echter een goed en heel voordelig alternatief. De door Janne geprinte hand kan daadwerkelijk functioneel worden gebruikt. De vingers kunnen worden bewogen. Dit geeft Romy de mogelijkheid om met haar rechterarm handelingen te doen die voorheen onmogelijk waren.

Romy heeft zelf de kleuren uitgekozen. Op het moment dat de hand niet meer past printen we gewoon een nieuwe.

Volg ons via :