De gastles van Detlev Volkers ging over persoonlijke groei en het vinden van oplossingen voor problemen waar je tegenaan loopt. Detlev is bedrijfseconoom en psycholoog en heeft diverse succesvolle bedrijven opgericht.

Detlev vertelde in zijn gastles over zijn eigen leven en hoe hij zo ver is gekomen dat hij nu een aantal succesvolle bedrijven heeft.

Met de groep hebben we een oefening gedaan, waarbij we allemaal een kort lijstje moesten maken met dingen waar we tegenaan liepen. Vervolgens gingen we per persoon een aantal van deze punten bespreken, waarbij er feedback kwam van Detlev en de rest van de groep. Door zo je problemen te delen en er andere ogen naar te laten kijken, kom je soms tot oplossingen waar je zelf nooit bij stil had gestaan. Iedereen heeft immers een andere levenservaring.

Wat vooral naar voren kwam in het verhaal van Detlev, is hoe je geen invloed hebt op de situatie, maar wel op de manier hoe je ermee om gaat. Zolang je je eigen manieren vindt om met je eigen problemen om te gaan, kom je waar je wilt zijn. Het zal niet altijd een makkelijke weg zijn, maar wel eentje die de moeite waard is.

Dit artikel is geschreven door Jaap Thooft, deelnemer bij 3D Ambacht.

Volg ons via :